SKRIVALA UBIJENU SESTRU U ZAMRZIVAČU: Policija u subotu navečer uhitila Jasmininu sestru

Jasmina Dominć
Za ubojstvo Jasmine Dominić osumnjičena je njezina sestra koju i dalje ispituju istražitelji

U nedjelju ujutro iz međimurske policije potvrdili su horor-krimi priču koja se dogodila u Palovcu u Novoj ulici na kućnom broju 29.

Kao što smo objavili u subotu navečer, danas je i službeno potvrđeno, da je netko od ukućana na toj palovskoj adresi, otkrio toga dana prijepodne leš Jasmine Dominić (rođene 1977. godine) u zamrzivaču u kojem je po svemu sudeći mrtva skrivana dugi niz godina.

Policija je dobila dojavu o pronalasku mrtve osobe oko 12 sati, nakon čega je počela opsežna kriminalistička istraga u sklopu koje je jedna osoba uhićena.

Kako nam je potvrdio Nenad Risek, u subotu navečer uhićena je ženska osoba rođena 1974. godine sa šireg područja Općine Mala Subotice.

– Očevidom je utvrđeno da je pronađen leš nepoznate ženske osobe koji je prevezen u ŽB Čakovec i na Odjelu patologije bit će izvršena sudska obdukcija. Kako postoji osnovana sumnja da je pronađena mrtva ženska osoba koja se vodi kao nestala – ubijena, uhićena je 45-godišnjakinja koja se dovodi u vezu s tim kaznenim djelom, rekao nam je Nenad Risek glasnogovornik PU međimurske.

Kako neslužbeno doznajemo uhićena je Jasminina sestra Smiljana (45) koja je sa suprugom Ivicom Srnecom i troje djece živjela u obiteljskoj kući u Novoj ulici u Palovcu.

Kao što smo već pisali, susjedi pričaju da je navodno Smiljanin zet u subotu otkrio stravičnu tajnu koja je godinama skrivana u zamrzivaču i koji je bio “tabu tema”, a nalazio se ispod stepenica.

Kako neslužbeno doznajemo oba dvoje supružnika su nakon pronalaženja leša u subotu završili na informativnom razgovoru na policiji, ali očito su u tijeku istoga policijski istražitelji 45-godišnjakinju osumnjičili za kazneno djelo i zadržali je na daljnjem ispitivanju.

Naime, prema izmjena Kaznenog zakona iz 2017. godine istražitelji u tijeku informativnog razgovora u slučaju da se ispostavi da razgovaraju s osobom koju sumnjiče za kazneno djelo, moraju isti prekinuti i priopćiti joj da ima pravo na branitelja, te da se daljnji razgovor odmah ili kasnije obavlja na način da se razgovara s osumnjičenikom. Očito se tako nešto dogodilo i u ovom teškom kriminalističkom slučaju.

Smiljanin suprug Ivica nije zadržan, već je nakon razgovora s policijom pušten kući. U subotu prilikom pronalaska leša inače nije bio doma.

– Ivica nije bio doma, delal je. On je inače delal svaki dan od jutra do večeri kao keramičar. Nazval me je stariji i brat i rekao: “Čula si kaj se desilo!”: Međutim ja nisam imala pojma. Rekel mi je samo da Iveku nije ništa, ali da je policija u kući. Bila sam u šoku kad sam čula – rekla je sestra Ivice Srneca za Jutarnji list.

Iz policije nam je rečeno da je Jasminin nestanak policiji prijavljen 16. kolovoza 2005. godine, iako se na stranicama Evidencije nestalih osoba vodi kao nestala od 2000. godine. Kada je nestala imala je samo 23 godine. Mnogi se je sjećaju i to po nadimku Jaca kako su je zvali njezini prijatelji i poznanici.

U vrijeme nestanka, Jasminina tri godine starija sestra, nije živjela sa sadašnjim suprugom, već su u obiteljskoj kući živjele Jasmina, Smiljana i roditelji.

Otac Martin koji je pred desetak godina dao kratku izjavu za Večernji list u vezi nestanka svoje kćeri, u međuvremenu je pred tri godine umro, dok je njegova supruga odselila u Njemačku.

Kada je točno Jasmina ubijena, kako se isto dogodilo i što se događalo poslije toga, očito trenutačno raspetljavaju policijski istražitelji u suradnji sa zamjenicom državnog odvjetništva koja je odmah uključena u istragu. Ono što je stravično u cijeloj priči je činjenica da je leš skrivan sve to vrijeme u zamrzivaču dok se normalno živjelo i podizala djeca.

Iz PU međimurske su nam također kazali da kriminalističko istraživanje ovog stravičnog događaje i dalje traje, te da se osumnjičena i dalje nalazi u prostorijama PU međimurske.

Inače, policija može zadržati osumnjičenika najduže 48 sati otkako mu je priopćeno da je službeno uhićen, a nakon toga sudac istrage odlučuje o tome hoće li ostati u pritvoru ili biti pušten na slobodu.

U ovom slučaju to bi se trebalo dogoditi tijekom ponedjeljka ili najkasnije u utorak prijepodne, do kada se očekuje i službeno policijsko priopćenje.

 

 

Ostavi komentar