Policijski službenici proveli preventivne aktivnosti za učenike Osnovne škole Donji Kraljevec

Foto: PU međimurska

U petak, 29. travnja 2022. godine između 8,00 i 10,00 sati u Hodošanu, u Ulici braće Radić temeljem dobre suradnje i poziva Zaštitarsko-ekološke udruge Prode Hodošan, kontakt policajci Policijske postaje Prelog u suradnji s policijskim službenikom za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske, proveli su razne preventivne aktivnosti za 50-ak učenika nižih razreda Osnovne škole Donji Kraljevec i njihovih nastavnika.

Na prostoru Udruge policijski službenici uspostavili su informativni punkt gdje su prezentirali mnoge preventivne aktivnosti policije, a posebice preventivne projekte Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“ i nacionalnu preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“.

Potom su kontakt policajci održali predavanje na temu sigurnog kretanja u prometu, gdje su informirali i educirali o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu nošenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu tijekom svog predavanja učenike je upoznao s opasnostima koje kriju minsko eksplozivna sredstva, oružja i streljiva te naglasio da ni u kom slučaju ne diraju pronađene takve opasne predmete, već da o pronalasku obavijeste policiju.

Po završetku ove preventivne aktivnosti kontakt policajci svakom učeniku i nastavniku uručili su reflektirajuću trakicu pribavljenu iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Kao vizualni identitet korištene su brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, brošure modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, „Biciklisti pažnja“ i dr..

Tekst: PU međimurska.

Ostavi komentar