Sjeverna obilaznica Čakovca: Otvaranje za promet do kraja lipnja

Radovi I. faze Sjeverne obilaznice idu prema završetku, kako su rekli iz Grada Čakovca. Sjeverna obilaznica protezat će se od raskrižja s kružnim tokom prometa na križanju Globetkove ulice i Svetojelenske ceste (DC209), na sjeverozapadnom dijelu grada Čakovca, do Mihovljanske ulice, na sjevernom dijelu grada Čakovca i ulazu u naselje Mihovljan. 

– Predviđa se tehnički pregled za 23. lipnja ove godine. U planu Hrvatskih cesta je otvaranje ovog dijela zaobilaznice, bez križanja s Ulicom Ivana Gorana Kovačića. Semaforizacija ovog raskrižja bit će dovršena do rujna ove godine. Dakle, u ovoj fazi još neće biti moguće prometovati Ulicom Ivana Gorana Kovačića prema Mihovljanu i Šenkovcu te obrnuto. Razlog ovakvoj dinamici je u tome što će se križanje zbog naših primjedbi, naknadno preprojektirati iz običnog u semaforizirano, poručili su iz Grada.

Ostatak informacija o izgradnji obilaznice pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 26. lipnja!

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar