SITNICE 53-godišnjak prijetio policajcu da će ga negdje pričekati i ubiti

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina 1966. godište zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Podsjetimo, radi se o nemilom događaju u kojem su prilikom intervencije napadnuti policijski službenici u Sitnicama pokraj Murskog Središća. 

Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnjak 10. kolovoza 2019. u Murskom Središću, prilikom postupanja policijskih službenika interventne jedinice policije radi narušavanja javnog reda i mira, zaprijetio policijskom službeniku da će ga negdje pričekati i ubiti. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 53-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

VIDEO: Društvenim mrežama kruži video snimka sukoba i uhićenja kada je u Sitnicama napadnuta policija

Dovršeno kriminalističko istraživanje za napadnute policajce u Sitnicama

Kako smo jučer javili, dovršenim kriminalističkim istraživanjem,  sumnja se da su 37-godišnjakinja i 18-godišnjak počinili kazneno djelo „napad na službenu osobu“ te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „prijetnja“, protiv 53-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je u ponedjeljak, 12. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok mu je sudac istrage odredio zadržavanje u istražnom zatvoru.

Nadalje, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira:omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika i narušavanje javnog reda i mira građana, protiv 31 i 22-godišnjaka podnijeti su optužni prijedlozi Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ostavi komentar