SERIJSKOM PIROMANU Mišelu Marciušu iz Držimurca dvije godine zatvora

Ilustracija
Ilustracija

Serijski piroman Mišel Marciuš iz Držimurec Strelca, otac dvoje malodobne djece, pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja požara u kojem je čakovečka tvrtka oštećena za 207.000 kuna.

Riječ je o piromanu koji je sijao strah po Međimurju i koji je dosad osuđivan desetak puta, uglavnom zbog kaznenih djela protiv imovine i podmetanja požara. Županijski sud ovih je dana potvrdio nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Čakovcu iz lanjskog listopada i odbio Marciušovu žalbu da je bio smanjeno ubrojiv zbog alkoholiziranosti. Teretilo ga se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Županijski sud naložio mu je obvezno liječenje od ovisnosti, ali iz presude nije jasno je li riječ o alkoholu ili piromanstvu. Oduzet mu je i crni upaljač kojim je podmetnuo požar.

Lani u srpnju pravomoćno je osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog podmetanja požara u štaglju 2013. godine u kojem je nastala šteta od 50.000 kuna, piše danica.hr.

Dodajmo još, da je u ljetu 2018. godine održan mirni prosvjed mještana Držimurec Strelca, protiv piromana i pljački koje haraju tim krajem. Mišela su, kako su rekli susjedi, vidjeli kako skače preko ograde kada im je zapalio štagalj.

Ostavi komentar