Seniorsko prvenstvo Međimurja u stolnom tenisu: Prvaci Nino Bujan i Dora Cividini iz STK Mihovljan

stolni tenis
Prvenstvom Međimurja 2019. u stolnom tenisu donijelo je puno uzbuđenja i odličnog stolnog tenisa

Seniorsko prvenstvo Međimurske županije u stolnom tenisu koje je odigrano prošle subote u dvorani II. OŠ Čakovec u organizaciji Međimurskog stolnoteniskog saveza i STK Putjane okupilo je 75 igrača i 10 igračica te 36 postava u igri muških parova. Lijepo i interesantno natjecanje privuklo je mnogo gledatelja, koji su uživali u čarima ovoga u Međimurju popularnoga sporta i svjedočili borbama za titule prvaka. Poneko iznenađenje te nemilosrdan ždrijeb otpravili su iz arene prije negoli su očekivali mnoge od favorita pa je ovo prvenstvo bilo jedno od najinteresantnijih posljednjih godina.

Na kraju je pobjedu u muškoj konkurenciji odnio Nino Bujan (Mihovljan), dok je njegova klupska kolegica Dora Cividini slavila u ženskoj konkurenciji. Titulu prvaka u parovima izborili su Jurinec (Šenkovec) i njegov partner Preksavec iz Putjana.

stolni tenis
Prvenstvo Međimurja u stolnom tenisu i u ove godine donijelo je pregršt zanimljivih i uzbudljivih stolnoteniskih partija

U konkurenciji seniora još uvijek su glavni oni iskusniji, ali su im račune počeli kvariti mlađi i svježiji. Prvo mjesto i svoju četvrtu titulu prvaka, koju je vratio nakon jedne sezone stanke, osvojio je igrač srednje generacije, član Mihovljana Nino Bujan, koji je u finalu u pet setova savladao jednoga od onih koji dolaze, mladoga Filipa Godinu iz MSTC Čakovca. Njegov protivnik u polufinalu je bio Filipov dvije godine mlađi klupski kolega, još ovu sezonu junior, Stjepan Škoda, a Godina je za proboj u finale u polufinalu eliminirao sedmerostrukoga prvaka i branitelja naslova Rinalda Jurinca iz STK Šenkovca.

U konkurenciji seniora titulu je vratio Nino Bujan (drugi s lijeva), dok je ugodno iznenađenje Filip Godina (prvi s lijeva), a polufinale su izborili iskusni Jurinec i junior Škoda (na slici prvi i drugi s desna)

Manji broj seniorki još je reduciran neprijavljivanjem na prvenstvo nekolicine aktivnih igračica. Šteta. Među onima koje su igrale najbolja je bila igračica Mihovljana Dora Cividini, koja je u finalu, pobjedom od 3:2, bila bolja od članice Šenkovca Tamare Vidović i obranila prošlogodišnju titulu. U pet setova je u polufinalu bila bolja i od Tamarine klupske kolegice Dine Ratajec, a Tamara je za ulazak u finale s 3:1 pobijedila Petru Babić-Gašparlin iz STK Čakovca, koja je ponovila broncu od prošle godine.

stolni tenis
Najbolje igračice seniorskog prvenstva Međimurja: (s lijeva): Tamara Vidović (viceprvakinja), Dora Cividini (prvakinja), a treće mjesto su podijelile: Petra Babić Gašparlin i Dina Ratajec

U igri parova za zlato su se u finalu borili prošlogodišnji finalisti. Samo je ishod bio suprotan, jer su lani srebrni Rinaldo Jurinec iz Šenkovca i Boris Preksavec iz Putjana s uvjerljivih 3:0 savladali lanjske pobjednike, Mihovljančane Tomislava Marušića i Nikolu Mikaca. Broncu iz prošle sezone su ponovili Davor Matotek i Robert Mikac iz STK Mihovljana, a uz njih su polufinale dohvatili još Matija Barić iz Igea Željezničara u kombinaciji sa Zoranom Vidovićem iz STK Šenkovca.

stolni tenis parovi
Najbolji s ovogodišnjeg prvenstva u igri parova – a pobjedu je odnio par Jurinec/Preksavec

Prvenstvo su svečano otvorili predsjednik Saveza Dražen Korent i tajnik Zajednice sportova Grada Čakovca Tomica Jakopec, a Korent je po završetku osvajačima podijelio pokale i medalje Međimurskoga stolnoteniskog saveza te poklone Međimurskih novina. Uspješni voditelji prvenstva pak su bili Željka Podgorelec-Sirc, Goran Balić i Rino Megla.

REZULTATI
– Seniori – četvrtfinale: Rinaldo Jurinec (Šen) – Robert Lehkec (Put) 3:0, Filip Godina (MSTC Čakovec) – Zoran Vidović (Šen) 3:0, Nino Bujan (Mih) Matija Barić (Igea) 3:0, Stjepan Škoda (MSTC) – Boris Preksavec (Put) 3:1; polufinale: Godina – Jurinec 3:1, Bujan – Škoda 3:0; finale: Bujan – Godina 3:2;
– Seniorke – četvrtfinale: Petra Babić-Gašparlin (Čakovec) – Željka Podgorelec-Sirc (Put) 3:2, Dora Cividini (Mih) – Marta Novak (Šen) 3:1; polufinale: Tamara Vidović (Šen) – Babić-Gašparlin 3:1, Cividini – Dina Ratajec 3:2; finale: Cividini – Vidović 3:2;
– Parovi – četvrtfinale: Jurinec (Šen)/Preksavec (Put) – Kovačić (Put)/Rapaić (ČK) 3:2, Barić (Igea)/Z. Vidović (Šen) – J. Repalust/T. Repalust (oba HE-DRA) 3:0, Matotek/R. Mikac (oba Mih) – Podkrajac/Vresk (oba Mih) 3:0, Marušić/N. Mikac (oba Mih) – Lajtman/Šimon (oba Put) 3:0; polufinale: Jurinec/Preksavec 3:1, N. Mikac/Marušić – Matotek/R. Mikac 3:0; finale: Jurinec/Preksavec – Marušić/N. Mikac 3:0.

stolni tenis
Najuspješniji sudionici ovogodišnje Prvenstva Međimurja u stolnom tenisu koje je odigrano protekle subote u dvorani II. OŠ Čakovec

(Franjo Flac, foto: Mario Golenko)

Ostavi komentar