Sastojak kojeg svi imamo kod kuće daje savršeni okus kuhanom krumpiru

Krumpir je jedan od najčešće pripremanih obroka na razne načine. Ipak, važno je znati i koji krumpir koristiti kako biste uživali u najboljoj teksturi i okusu.

Ako krumpir ima više škroba, onda će njegov sadržaj lakše postati mekan i odličan je za pripremu pirea ili za pečenje. Voštani krumpir sadrži puno vode te se zato koristi za salate ili se kuha. Ako do sad niste bili potpuno zadovoljni okusom salate od krumpira, postoji jednostavno rješenje – u vodu u kojoj se kuha krumpir stavite ocat, piše poslovni.hr.

Ako mu u vodu u kojoj se kuha dodate ocat, on će pomoći da krumpir zadrži svoj oblik. No, to nije sve. Proces ide tako da krumpir kuhate oko 30 minuta, a nakon 10 minuta kuhanja dodajte ocat.

Prema pisanju Eating Expired, ocat će održati krumpir čvrstim i stvorite će se na vanjskom dijelu čvršća opna. Dobro je znati da je svejedno koju vrstu octa stavljate – vinski, jabučni ili alkoholni.

Ostavi komentar