Robert Meglić (HNS) novi je načelnik Šenkovca: Pronaći ću rješenja za probleme naših sumještana

U Šenkovcu je u drugom krugu lokalnih izbora s 600 glasova pobjedu odnio Robert Meglić (HNS). Saša Horvat (Nezavisna lista Matije Posavca) dobio je 480 glasova, te je tako izgubio u drugom krugu izbora.

U razgovoru s Robertom Meglićom rekao nam je kako će kao novoizabrani načelnik Općine Šenkovec tijekom izvršenja primopredaje vlasti dobiti na uvid financijsko stanje Općine Šenkovec, koje će biti temelj za provođenje novih ulaznih projekata, te onih već započetih. Prvi korak je općinskih odbora, te uspostava stabilne većine u vijeću koja će jamčiti provođenje zacrtanih projekata.

– Plan kako Šenkovec pretvoriti u još bolju i atraktivniju sredinu za život naveden je u izbornom programu Hrvatske narodne stranke, te ga kao takvog planiram provoditi u potpunosti. Izborni program pisan je u suradnji s mještanima Šenkovca i Knezovca, te su u njemu navedena rješenja za pojedine probleme koje su žitelje općine Šenkovec istaknuli.

Primopredaja vlasti će se obaviti prema Zakonu o postupku primopredaje vlasti sljedeći tjedan, gdje ću dobiti Zapisnik i izvještaj o primopredaji izvršnih ovlasti koji sadrži informacije o planiranim projektima, mjerama i drugim planiranim aktivnostima, informacije o započetim, a nedovršenim projektima te stanje s preuzetim, a nepodmirenim obvezama Općine Šenkovec i dr., a konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća slijedi tjedan dana poslije primopredaje.

Nadam se i vjerujem da neće biti većih problema u radu s Općinskim vijećem jer od 13 vijećnika 8 ih je ponovno izabranih i imaju iskustva u radu za dobrobit naše općine.
U prošlim sazivima Općinskih vijeća donijeli smo puno jednoglasnih odluka bez obzira tko je vlast a tko oporba, a sve u za boljitak mještana i naravno općine, kaže Meglić.

Ostavi komentar