“Procurila” tajna snimka razgovora Matije Posavca i Josipa Kobala

Istražitelji su tijekom tajnih mjera snimanja došli do inkriminirajućih razgovora između Matije Posavca i Josipa Kobala, no na neki način i one su kao i informacije o uhićenju procurile do pojedinih novinara u nacionani medijia pa je njihov sadržaj prenio dnevnik.hr, a mi njihov sadržaj prenosimo u nastavku.

Ispis razgovora koji su Matija Posavec i Josip Kobal vodili 6. svibnja 2021. godine prenosimo u nastavku.

Josip Kobal: “…Evo ja sam ti od sebe donio 10 hiljada kuna…nemaš nikakve obveze prema meni…probaj me, ako kako možeš varijantu u ŽUC i gotovo…”.

Matija Posavec: “Riješeno…Može…”

Tijekom istog susreta policija je zabilježila i Kobalovu molbu da osigura zaposlenje njegovoj kćeri, navodeći ”da bude brzo diplomirala, ima još samo dva ispita i da bude tamo do jeseni gotova pa da je onda negdje tamo smjesti”, kazao je Kobal.

A na to Posavec odgovara ”da onda tada budu vidjeli”. Dva mjeseca ranije razgovaralo se zapošljavanju nećakinje direktorice  varaždinske tvrtke koja je čistila urede Županije.

Posavec pritom navodi kako mu ”bude pamet popila ova D…. kaj čisti, da ima tu svoju nećakinju T… koja je došla drugi put sim, da mu je cura odma sjela… bistra je, komunkativna, operativna, inače pravnica, da je pravo završila u Rijeci i da je nekako probaju zgurati unutra…”, čulo se od Posavca.

Dva tjedna kasnije objavljen je natječaj za zapošljavanje, a Posavec direktoričinoj nećakinji obećaje: “…da joj M….. prije bude dao pitanja, samo da to ne smije nikome reći….”

Obećano – ispunjeno. Nećakinja osvaja najveći broj bodova i Posavec je zapošljava krajem travnja.

Ostavi komentar