Premijer Plenković učenicima strukovnih zanimanja uručio stipendije u iznosu od 18.000 kuna

stipendije za stuzkovna zanimanja
Na podjelu stukovnih stipndija pozvano je 15 od ukupno 180 učenika. Iz svake struke po jedan predstavnik

Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao je u Tehničku školu u Čakovcu na svečanost uručenja 180 ugovora za stipendiranje učenika u srednjem strukovnom obrazovanju s područja Međimurske županije. Svaki učenik time  je ostvario pravo na 18.000 kuna potpore za jednu školsku godinu.

Simbolično je uručeno 15 ugovora za predstavnike učenika iz 15 različitih strukovnih zanimanja. Na svačanossti su podijeljeni i  ugovora mentorima koji vode učenike u naukovanju za obrtnička zanimanja, te ugovori za centre kompetentnosti među kojima je i Tehnička škola.

Tim ugovorom u Tehničku školu Čakovec stiže prvih 30 milijuna kuna, od planiranih 56 milijuna kuna za izgradnju i opremanje suvremenih prostora budućeg „Regionalnog centra strojarstva SJEVER – TŠČ“ čije će sjedište biti upravo Tehnička škola Čakovec. Ugovor je uručen Draženu Blažeki , ravnatelju Tehničke škole Čakovec.

Uz predsjednika VladeAndreja Plenkovića  na dodjeli u Tehničkoj školi Čakovec bili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, državni tajnici, Sunčana Glavak, zastupnica u EU parlamentu, saborski zastupnik Dražen Srpak, međimurski župan Matija Posavec, učenici i djelatnici Tehničke škole te brojni drugi uzvanici.

Ostavi komentar