Premijer Plenković u Prelogu: Dali smo 110 milijuna kuna za Međimurje, novci za svibanj tek slijede

Za očuvanje radnih mjesta zbog korone dali smo 110 milijuna kuna za Međimurje, novci za svibanj tek slijede

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je sa suradnicima danas u četvrtak posjetio Grad Prelog, gdje je održana sjednica Županijskog dobora HDZ-a na temu predstojećih izbora. U izjavi za javnost, premijer je rekao:

– Drago mi je da smo danas u Prelogu, ovdje sa našom županijskom organizacijom i vodstvom HDZ-a Međimurja. Pozdravljam koordinatora u ovoj izbornoj jedinici gospodina Žarka Tušeka iz Krapinsko zagorske županije, ministra Darka Horvata, gradonačelnika Murskog Središća i saborskog zastupnika Draažena Srpaka, europsku zastupnicu Sunčanu Glavak i domaćina, gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka.

Cilj ovog zatvorenog sastanka u Prelogu za javnost je konzultacija sa županijskom organizacijom HDZ-a radi predstojećih parlamentarnih izbora, da dogovorimo kako se još jednom maksimalno angažirati na najbolji način i kako bi stekli povjerenje hrvatrskih birača i krenuli u drugo poluvrijeme s ciljem gospodarskog oporavka, obziroma na sva dostignuća u dosadašnjem mandatu, te iskustvo koje imamo sa kvalitetnim nošenjem s nizom kriza s kojima smo se morali suočiti u našem mandatu i ovom zadnjom velikom izrokovanom KOVIDOM 19.

Drago mi je da je Međimurska županija dobila više od 110 milijuna kuna samo za zaposlenike za ožujak i travanj, slijede sredstva za svibanj. To znači da smo pravilno reagirali i na vrijeme prepoznali situaciju te olakšali poslodavcima kako Hrvatske tako i Međimruja te na taj način očuvali radna mjesta.

U Međimurskoj županiji dali smo puno više naših sredstava fiskalnom decentralizacijom za općine i gradove, ugovoreno je i više od 1,2 milijarde europskih sredstava, a na sjednici Vlade u Čakovcu koja je održana nedavno planirali smo više od 3 milijarde samo za projekte iz ove županije. Nastavljamo držati u fokusu sjever Hrvatske i Međimursku županiju i siguran sam da ćemo to nastaviti i u budućnosti – rekao je premijer Andrej Plenković.

Koordinator u trećoj izbornoj jedinici ŽarkoTušek bio je kratak: – Mi znamo koji su naši ciljevi i koji su naši rezultati i znamo da ćemo ovdje na sjeveru Hrvatske složiti listu ponajboljih ljudi za predstojeće izbore. (Josip Šimunko foto: Zlatko Vrzan)

 

Ostavi komentar