Predivan vrt Marije Cmrečak iz Murskog Središća: Vrt u punom cvatu od proljeća do jeseni

Na samom kraju Ulice Vladimira Nazora u Murskom Središću, smjestio se predivan vrt koji je, nažalost, skriven i nepoznat brojnim mještanima. Uz prugu, nedaleko od rijeke Mure, samozatajan i tih poput njegovih vlasnika, ovaj nas je predivni vrt očarao svojom nježnom ljepotom. Kroz njega nas je provela Marija Cmrečak, ponosna vlasnica i glavna njegovateljica ovog čudesnog kutka.

Marija je učiteljica u mirovini, a zajedno s njom za ovaj vrt zaslužni su i suprug Vjekoslav, sin Miljenko i snaha Emilija koji žive u istoj kući. Svi su oni strukom vezani uz prirodu, Vjekoslav je umirovljeni učitelj biologije, prirode i kemije, a Miljenko i Emilija doktori veterine, tako da ljubav prema prirodi i životinjama vlada u cijeloj obitelji.

Vrt obitelji Cmrečak u punom je cvatu od ranog proljeća do kasne jeseni. U njemu se nalaze: rododendroni, azaleje, narcise, tulipani, jorgovani, više od petnaest vrsta katruža, hortenzije, irisi, lavanda, crvenolisni javor, ivančice, vučji rep, turski karanfili, kadifice, suncokreti, te više od deset vrsta ruža penjačica koje su bile prvaci Europe.

Piše: Aleksandra Sklepić

Ostatak priče o prekrasnom vrtu Marije Cmrečak pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 10. srpnja!

Ostavi komentar