POSEBNA briga i zaštita u Domovima za starije i nemoćne: Zaposlenicima stiže i dodatna oprema!

depadansa11
Uz domove za starije kreće realizacija i dnevnog boravka

Josip Grivec je na press konferenciji Stožera civilne zaštite Međimurske županije istaknuo kako je utvrđeno 60 kršenja samoizolacije, te ponovno napomenuo važnost pridržavanja iste.

385 građana zatečeno je bez propusnice koje su i dalje na udarcu kritika. Uoči blagdana tržnice i trgovine su radile dulje, ali od danas tržmnice mogu raditi do 13 sati, trgovine do 17 sati,a lov i ribolov je i dalje zabranjen, istaknuo je Grivec.

Posebno se vodi briga i zaštita o Domovima za starije i nemoćne na području Međimurske županije. Kako je dodao župan svim djelatnicima i štićenicima se mjeri temperatura, vodi se epidemiološki status. Zaposlenici domova posebno će dobiti dodatnu zaštitnu opremu, stiže novih 13 tisuća kirurških maski, 600 zaštitnih odjela s kapuljačom, 360 vezira, 250 zaštitnih naočala, 14 tisuća rukavica, termometri i sredstva za dezinfekciju. Svaki Dom za starije i nemoćne ima svojeg liječnika, dodatno se osnivaju timovi za zbrinjavanje najugroženijih štićenika, istaknuo je župan Posavec.

Stopa registrirane nezaposlenost na području Međimurja je 5,1 posto. Imamo evidentirane 2213 nezaposlene osobe.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar