Nikola Novak: Na pomolu je rješenje da Ulica Martina Viljevca u Nedelišću više ne pliva

Nakon što smo proteklog petka objavili komentar ogorčenog čitatelja iz Nedelišće, vezano uz Ulicu Martina Viljevca koja za vrijeme svake kiše pliva, pitali smo načelnika Nikolu Novaka o čemu se radi. 

Rekao nam je kako je Ulica Martina Viljevca u Nedelišću jedina ulica u Nedelišću koja ima dvostruku stazu uz prometnicu.

– Uz državnu cestu nalazi se “nova” pješačko-biciklistička staza koja je u jako dobrom stanju. Takve staze uz prometnicu imaju brojna naselja diljem naše županije i ona se normalno može upotrebljavati kako za kretanje pješaka, tako i biciklista. Postoji i “stara” pješačka staza koja je građena tako da se nalazi neposredno uz kuće. Istina je da je ta staza u lošem stanju, na dosta mjesta je “krpana” i trebalo bi ju obnoviti. Fotografije koje je Vaša redakcija objavila pokazuju dva problema – jedan za koji je odgovorna Općina, tj. nekvalitetno održavanje pješačke staze u jednom dijelu koji je obrastao travom,  koji će sanirati poduzeće NED-KOM. 

Službenici će provjeriti je li potrebno postavljanje i dodatnih slivnika kako bi se taj problem kvalitetno riješio. Drugi problem koji je vidljiv na slici je ispuštanje oborina s krovišta kuće neposredno na pješačku stazu iako postoji sustav fekalno-oborinske odvodnje na koji bi kućanstvo trebalo biti spojeno. 

Naravno da na takav način dolazi do stvaranja “bazena” na pješačkoj stazi. Takve probleme bi građani trebali prijaviti općinskom Odsjeku za komunalne poslove i gospodarstvo koji će reagirati i izvršiti potrebne radnje i radove jer, koliko je meni poznato, mediji i grupe na Facebooku ne se bave komunalnim poslovima, komentirao je načelnik Novak. 

Ostavi komentar