Policija o jučerašnjoj nesreći u kojoj je život izgubio 40-godišnjak

Prometna nesreća Oporovec-Donji Mihaljevec
Prometna nesreća Oporovec-Donji Mihaljevec

U srijedu, 30. lipnja oko 14 sati i 20 minuta na cesti između Oporovca i Donjeg Mihaljevca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 21-godišnjak s područja općine Kotoriba, pretjecao je osobni automobila koprivničkih registarskih oznaka kojim je ispred u istom smjeru upravljao 43-godišnjak s područja grada Koprivnice, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.

Zbog toga je u kočenju udario u taj automobil koprivničkih registarskih oznaka, nakon čega je u nastavku kretanja udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak s područja Varaždinske županije, dok je osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka također udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka.

Kobna nesreća između Preloga i Donje Dubrave, jedna je osoba poginula

Na mjestu događaja, nažalost, utvrđena je smrt 40-godišnjeg vozača. Putnik iz osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 21-godišnjak s područja općine Kotoriba je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede naknadno utvrditi.

U osobnom automobilu koprivničkih registarskih oznaka su se kao putnici nalazili 24 i 32-godišnjaci s područja Koprivničko-križevačke županije i 20-godišnjak s područja općine Donja Dubrava.

Najnovije informacije: U prometnoj nesreći stradao je muškarac

Vozačima 21 i 43-godišnjaku je izvađena krv i uzet urin poradi analize na prisutnost apsolutnog alkohola u krvi. Očevid je obavila zamjenica državnog odvjetnika uz prisustvo vještaka za cestovni promet.

Zbog obavljanja očevida dionica ceste bila je zatvorena za sav promet u vremenu od 14:45 do 18:40 te se promet odvijao obilazno. Na mjesto događaja je izašlo sedam pripadnika DVD Prelog s jednim vozilom, preventivno radi mogućeg zapaljenja automobila.

Protiv 21-godišnjeg vozača se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku, stoji u priopćenju policije.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar