Poklonac u Gornjem Hrašćanu u kojeg se zabio mladić iz Vugrišinca konačno obnovljen

Krajem studenog 2018. godine nesretni mladić iz Vugrišinca zaletio se u poklonac svetog Martina u Čakovečkoj ulici u Gornjem Hrašćanu. Kako je policija tada izvijestila, mladić brzinu kretanja nije prilagodio zavoju i slabijoj vidljivosti pa je sletio s ceste, udario u prometni znak, metalnu ogradu i na kraju u poklonac. Vozač je prekršajno sankcioniran, ali iza nesreće ostao je porušen poklonac. 

Poklonac svetog Martina prilikom snažnog udarca zadobio je velika oštećenja, te mu je bila potrebna restauracija i obnova. Danas je poklonac obnovljen te se čeka samo postavljanje ograde. Tako poklonac izgleda isto kao i prije prometne nesreće. Srećom obojica mladića, vozač i suvozač prošli su bez ozljeda u nesreći. O cijeni obnove te kako se cijeli proces odvijao pitali smo načelnika Općine Nedelišće Darka Daniju. 

– Cijena obnove poklonca svetog Martina u Gornjem Hrašćanu iznosila je 69 tisuća kuna. 25 tisuća kuna smo dobili akontacije od Croatia osiguranja. Cijelu obnovu će pokriti osiguravajuća kuća. Napravljena je procjena štete, ponuda te je pronađen najpovoljniji izvođač radova, rekao je načelnik Dania.

Ostavi komentar