Pogačom prikupljeno 7.367 kuna za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Koncertom pjevačice Nine Badrić, u ponedjeljak je završeno ovogodišnje Porcijunkulovo, najveća ljetna manifestacija u Međimurju.

Četverodnevna zbivanja, kulminirala su tradicionalnom svečanom procesijom i misom kojom su vjernici slavili Gospu od Anđela, a posljednji je dan svjetovnog dijela manifestacije također nudio bogat program.

Humanitarna nota Porcijunkulovog također polako ulazi u tradiciju, pa su tako i ove godine ispred crkve sv. Nikole podijeljeni Slatki zalogaji dobrote. Naime, Turistička zajednica Grada Čakovca organizirala je podjelu pogače s tikvom i jabukama, tradicionalne međimurske slastice, a za uživanje u pogači građani su dali dobrovoljni prilog.

Uz djelatnike i volontere Turističke zajednice, pogače su građanima dijelile i gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini te ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik, a na samom je kraju skupljeno 7.367 kuna. Taj će iznos u potpunosti biti doniran upravo Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec kako bi se njihovim učenicima unaprijedio boravak u školskim klupama. Brojni su posjetitelji tako još jednom pokazali kako su spremni pomoći pa su i pladnjevi s pogačama nestali u rekordnom vremenu.

Večernji sati posljednjeg dana manifestacije, svake su godine rezervirani za podjelu priznanja najboljim izlagačima. Tako su na maloj svečanosti na središnjem gradskom trgu, priznanja primili oni koji su uložili najviše truda u svoju prezentaciju na ovogodišnjem Porcijunkulovu. Podsjetimo, priznanje za najkreativnije izlagačko mjesto na proštenju dobio je OPG Stričak iz Čakovca, a za vrednovanje kulture i tradicije, Miljenka Matjašec iz Čakovca te Udruga žena Dunjkovec.

Najsimpatičnije izlagačko mjesto je ono tvrtke Međimurske dekla, dok je najsimpatičnijim izlagačem proglašen Darko Dimeski iz Brijesta. Najsimpatičnija izlagačica je Lidija Sonički iz Zagreba. Posebno priznanje za doprinos manifestaciji dobila je Tea Mesarić iz Nedelišća, a priznanje za dugogodišnju suradnju na manifestaciji primila je Turistička zajednica Grada Koprivnice. Priznanja je najboljima podijelila gradonačelnica Ljerka Cividini, a vrijedne su nagrade dobitnicima osigurali sponzori.

Ostavi komentar