Počinitelj razbojništva u Hlapičini pokušao pobjeći, pa uhvaćen i priveden

Ilustracija, Foto: Pixabay

Pronađen je i pritvoren počinitelj razbojništva u Hlapičini, radi se o 26-godišnjaku s područja Grada Mursko Središće.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnjak s područja grada Mursko Središće počinio kazneno djelo Razbojništvo te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku i predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, priopćili su iz PU međimurske.

Podsjećamo da je u nedjelju, 11. srpnja 2021.godine oko 00 i 30 sati u obiteljskoj kući, u Hlapičini, 26-godišnjak nakon druženja spriječio odlazak kući 55-godišnjaka, na način da ga je fizički napao i iz džepa ukrao novčanik u kojem se nalazilo više tisuća kuna. Potom je uz prijetnju oštrim predmetom i ponovnim fizičkim napadom tražio da mu preda još novaca. S obzirom da kod sebe više novac nije imao, prisilno ga je odveo do obližnjeg bankomata iz kojeg 55-godišnjak nije uspio podići novac pa ga je uz prijetnju tamo ostavio.

Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola.

Istoga dana oko 13 i 40 sati, u Žabniku zatečen je 26-godišnjak koji je dolaskom policijskih službenika pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen te priveden u prostorije policijske postaje.

Ostavi komentar