Plenković: Pozivamo Rusiju da odmah prestane s vojnim napadom

Foto: Vlada HR

Komentirajući situaciju vojne invazije Rusije na Ukrajinu na svom se Twitter profilu oštrom osudom javio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je usred noći, u izvanrednom televizijskom obraćanju, objavio da Rusija kreće u vojnu operaciju u Ukrajini. Putin je napad na Ukrajinu objavio dok je u tijeku bila izvanredna sjednica UN-ovog Vijeća sigurnosti. Ukrajina je zatvorila zračni prostor za civilne letove. Prema javljanju tamošnjih medija eksplozije su zabilježene u Harkivu, Donjecku, ali u i Kijevu.

Premijer Andrej Plenković je pozvao Rusiju da odmah prekine svoj napad na Ukrajinu te je izrazio svoju solidarnost s ukrajinskim narodom.

– Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom – napisao je Plenković na Twitteru.

Ostavi komentar