Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće sudjelovao na 54. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

Susret zborova ove godine po prvi put je organiziran u Varaždinu, 7. studenog u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a. 

Organizator, Hrvatski sabor kulture,  bez obzira na probleme, uspio je teškom mukom uz postojeće epidemiološke mjere, organizirati Susret zborova u susjednom nam Varaždinu. Nakon smotri i samostalnih preslušavanja, selekcijom je bilo odabrano jedanaest najboljih amaterskih zborova iz 7 županija za 54. Susret. U zadnjem trenutku, zbog bolesti, tri su zbora otkazala svoj nastup te se u konačnici predstavilo osam zborova s revijalnim programom.

Uz dirigentsko vodstvo Branimira Magdalenića, Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće izveo je tri skladbe dvije narodne iz Međimurja Stopram sam se oženil, obrada D. Križanić i Sprevajaj me draga, obrada V. Žganec te  skladbu Naše malo misto P. Gotovac/obrada: O. Bogdanović u kojoj je solist bio Ivan Fučko, član zbora. 

Stručno povjerenstvo susreta koje su činili Jasenka Ostojić, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić, na okruglom stolu nije moglo sakriti emocije na kraju odrađenih nastupa.

Svi su se složili da je ovo nešto što mora ostati zapisano, velikim slovima u povijesti amaterskih zborova. Toliko dane duše i srca na pozornici već dugo nisu doživjeli, bez obzira na sve nedaće koje proživljavamo u ovih godinu i više. Zborsko pjevanje još uvijek živi i ta spoznaja pokazala je da samo upornost i ustrajnost donose rezultate. Zaista, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin, u nedjelju je pobijedila glazba i ljubav čovjeka prema njoj. To mogu samo veliki ljudi, koji svoj poziv shvaćaju ozbiljno i rade ga s puno ljubavi. Nastupi su odrađeni profesionalno i žiri je imao samo pohvale za sve koji su se popeli na pozornicu. 

– Bila nam je izuzetna čast biti dijelom ove priče i ponosno predstavljati Međimursku županiju i Općinu Nedelišće. Veliko hvala svima koji su organizirali ovu večer, a posebno Srđani Vrsalović, dipl. muzikologinji, stručnoj suradnici HSK-a za glazbenu kulturu, poručuju iz zbora.

Ostavi komentar