Pitali smo gradonačelnika Kovača kako žive čakovečke vjeverice?

Na današnjoj konferenciji vezanoj uz sadnju drveća, pitali smo gradonačelnika Stjepana Kovača kako žive poznate čakovečke crvene vjeverice Pero i Zrinka.

Podsjetimo, sredinom prosinca 2018. godine čakovečke vjeverice stigle su u park u svoju novu nastambu. Vjeverice su pustili djelatnici zagrebačkog Zoološkog vrta u suradnji s učenicima I. Osnovne škole Čakovec.

Krajem travnja izvijestili smo o slučaju mrtve vjeverice koja je potaknula val komentara na društvenim mrežama. U to vrijeme samo se znalo da je vjeverica na obdukciji u Zagrebu, a vrijeme je pokazalo da se radi o ženki Zrinki. Tako je Pero ostao jedina poznata vjeverica u čakovečkom parku.

SLUČAJ MRTVA VJEVERICA: Čeka se obdukcija u zagrebačkom zoološkom vrtu!

– Pero je još uvijek u parku, Zrinka je nažalost poginula pod kotačima automobila prilikom izlaska iz parka. Moram napomenuti to je projekt Zoološkog vrta i I. Osnovne škole Čakovec. Zoološki park je obećao da ćemo dobiti još šest jedinki, na tome se radi, kratko je poručio gradonačelnik, te dodao kako uvijek podržava projekte u kojima su uključena djeca, te uče kako brinuti o životinjama.

– Želja nam je da i danas vjeverice budu tu, a i postoji teza da su vjeverice dobri suparnici vranama, jer jedu njihova jaja, pa bi to bio i jedan od načina da se suzbije broj vrana u našem parku, zaključio je.

Ostavi komentar