Pitali smo građane što misle o nošenju zaštitnih maski!

U Međimurju još uvijek nema novozaraženih koronavirusom. No, od ponedjeljka 13. srpnja obavezno je nositi zaštitne maske u prodavaonicama, zdravstvenim ustanovama, u javnom prijevozu te od srijede 15. srpnja i u ostalim objektima uslužnih djelatnosti te u ustanovama gdje se radi sa strankama.

Od jednokratnih medicinskih maski do onih s filterom, maske su individualni oblik zaštite protiv epidemije. Pitali smo Međimurce prihvaćaju li ovu mjeru prevencije zaraze koronavirusom i pridržavaju li je se. Mišljenja su podijeljena. 

Andreja Cvetković, Nedelišće – Inače, od ranije nosim medicinske maske i dobro mi je, navikla sam se. Jedini mali problem je što se teško diše pod njima.

Silvija Golubić Baksa, Podturen – Mi živimo u Njemačkoj i tamo su maske standard, navikli smo. Nosimo i platnene i medicinske maske i nije mi problem nositi ih.

Ana Rob, Čakovec – Katastrofa mi je s maskama. Inače nosim naočale, zato ih sad trenutno nemam jer ništa ne vidim. Ne znam kakve su cijene, ali čujem da su skupe.

Mišljenje ostalih građana možete pročitati u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti diljem Međimurja od petka, 17. srpnja! 

Ostavi komentar