Ovog petka u hotelu Park započinje Prvenstvo Čakovca u šahu u tri konkurencije

Otvoreno prvenstvo Čakovca igra se u tri kategorije u A, te u dvije mlađe kategorije B i C

Ovog petka započinje V. otvoreno prvenstvo grada Čakovca u šahu koje će potrajati sve do nedjelje 20. siječnja. Organizatori su šahovski klubovi Stridon Štrigova i Čakovec, a sve se održava pod pokroviteljstvom grada Čakovca. Prvenstvo se ove godine opet igra u hotelu Park Čakovec.

Pravo sudjelovanja imaju igrači klasificirani u skupine A, B i C. U kategoriji A su svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva, a turnir se igra i u dvije mlađe kategorije: B – svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva rođeni 2003 g. i kasnije, te C – svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva rođeni 2007 g. i kasnije).

Tempo igre određen je 25 minuta po igraču + dodatak od 15 sekundi za svaki potez. Turnir će biti rejtingiran za FIDE rapid rejting listu. Sva tri turnira A, B i C igraju se zasebno.

Igrači prijavljuju svoje sudjelovanje prema skupini u kojoj se nalaze. Tako igrači skupine A plaćaju upisninu 120 kn dok igraći skupine B 100 kn, i C također 100 kn. Navedeni uvjeti načina plaćanja prijava vrijede do 16. siječnja nakon čega će iste biti skuplje za 30 kn. Prijave su moguće do samog početka turnira ovog petka do 16:00.

Osigurane su novčane nagrade za igrače A skupine za prva tri mjesta, dok su za igrače B i C skupine namijenjeni pehari za prva tri mjesta. Organizator će dodijeliti i nekoliko posebnih nagrada.

Program započinje ovaj petak svečanim otvaranjem u 16:15 nakon čega se igraju 1. kolo s početkom u 16:30 te 2. kolo s početkom u 18:30. U subotu se igraju 3., 4., 5., i 6. kolo i to s počecima u 9:00, 11:30, 14:00 te 16:30 sati. Posljednji dan u nedjelju se igraju preostala kola, 7. i 8. kolo s početkom u 9:00 i 11:30 sati. Sudionici su dužni ponijeti ispravan digitalni šah.

Prema prijavama osim najboljih domaćih igrača međimurskih klubova, prijavljeni su i mađarski šahisti, tako da je turnir međunarodnog karaktera.

U sklopu prvenstva, u subotu 19. siječnja održati će se brzopotezni šahovski turnir ”Vinska mušica” u organizaciji šahovskog kluba Stridon s početkom u 19:00. Pravo sudjelovanja imaju svi igrači iz Hrvatske i inozemstva. Za sudionike V. otvorenog prvenstva upisnina je besplatna dok za ostale vrijedi 50 kn. Sustav natjecanja za navedeni brzopotezni turnir je švicarski sustav, 9 kola, FIDE-varijanta. Tempo igre ograničen je na 5 minuta po igraču + dodatak od 2 sekunde za svaki potez. Turnir će biti rejtingiran za FIDE blitz listu. (ph)

Foto: ŠK Stridon

Ostavi komentar