Ovo je najstarija mama na svijetu! Rodila blizanke sa 74 godine

najstarija mama
Foto: Youtube/ BBC News Tamil

Žena u Indiji je zahvaljujući izvantjelesnoj oplodnji napokon dobila djecu, a muž joj je dan nakon imao moždani udar, piše Daily mail.

Erramatti Mangayamma iz Indije je čekala oko 60 godina da dobije dijete sa svojim suprugom Rajarom koji ima 78 godine. Vjeruje se da je ova 74-godišnjakinja najstarija mama na svijetu, a rodila je carskim rezom i to blizanke, prenosi večernji.hr

Pokušavali smo mnogo puta dobiti dijete i posjetili smo brojne liječnike, tako da je ovo najsretniji događaj u mojem životu. Ova djeca me ispunjavaju, rekla je Erramatti .

Na svu sreću oplodnja je uspjela iz prve i Erramatti je ostala trudna odmah u prvom ciklusu. Sve je prošlo bez problema, s obzirom na to da nije bilo nikakvih zdravstvenih komplikacija. Djeca imaju oko dva kilograma i zdrava su. Neće moći dojiti zbog svojih godina, ali zato postoji banka mlijeka, rekao je doktor Umasankar.

Samo dan nakon rođenja djece, Rajaro je imao moždani udar i trenutno je u bolnici. Roditelji se ne brinu previše što će biti s djecom jednom kada umru, jer kažu kako je sve u Božjim rukama. 

Ostavi komentar