Osnovna škola Podturen kroz projekt djeci omogućuje sportske aktivnosti i druženje za vrijeme praznika

Ponovno se u Hrvatskoj održava projekt “Sportski praznici” čiji je organizator Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta. 

Cilj je povećati sportske aktivnosti u dječjoj dobi

Projekt je namijenjen učenicima osnovnih škola, a cilj je uključiti što veći broj djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. U svakoj županiji i Gradu Zagrebu formiraju tri lokacije, a po potrebi i više.

– Budući da je u Međimurju bilo više zainteresiranih kod nas je u projekt uključeno pet škola. Osim Podturna, tu su i Mursko Središće, Strahoninec, Orehovica i Ivanovec. Projekt provodimo u tri uzastopna tjedna, a vode ga učiteljice tjelesne i zdrvastvene kulture Željka Podgorelec-Sirc iz naše škole i Dora Puklek iz škole Mala Subotica, ispričala je ravnateljica Marijana Cerovec.

Velik odaziv djece pokazuje pozitivne strane projekta

– Ovo je još jedan način da se djeca za vrijeme školskih praznika mogu družiti. Osnovna škola Podturen svakako ima lijepe uvjete i mogućnosti za razne sportove, pa smo se ove godine odlučili za gimnastiku, rukomet, nogomet, košarku, tenis, stolni tenis, badminton, odbojku i atletiku. Svaki tjedan dolazi jedna grupa od 40 djece i svi sportovi se ponavljaju kroz sva tri tjedna. Svi dobivaju majice, bočice za vodu i za kraj diplome. Djeca su oduševljena, pa žele biti uključeni u sva tri tjedna aktivnosti i drago nam je da ih većinom sve možemo i primiti, za kraj je istaknula učiteljica Željka Podgorelec-Sirc.

 

 

 

Ostavi komentar