OPTUŽNICA protiv Poljaka koji je izazvao strašnu nesreću između Žiškovca i Štrukovca!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 7. kolovoza podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Poljske (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

Okrivljenika se optužnicom tereti da je 26. srpnja 2019. na cesti između mjesta Štrukovec i Žiškovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno, bez prethodne provjere započeo pretjecati drugo vozilo u desnom zavoju i prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, zbog čega je došlo do frontalnog sudara vozila u kojem je 40-godišnjak zadobio teške ozljede, a njegov 13-godišnji suputnik osobito teške ozljede, stoji u priopćenju DORH-a. 

 Podsjetimo, teška prometna nesreća dogodila se na cesti između Štrukovca i Žiškovca 26. srpnja. 46-godišnji poljski državljanin rođen 1973. godine, upravljajući osobnim automobilom („Jeep“), poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca,u desnom zavoju obavljao nepropisno pretjecanje, a da pritom prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti. Zbog takvog pretjecanja ugrozio je sigurnost prometa te omeo promet iz suprotnog smjera, zbog čega se frontalno sudario s „Toyotom Auris“, dubrovačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Grada Čakovca. Uslijed siline sudara „Toyota“ je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do njenog zapaljenja, a potom se požar proširio i na „Jeep“, poljskih nacionalnih oznaka.

 Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete (putnik), sudionici nesreće iz „Toyote“, a koji su u tom trenutku zadobili teške ozljede opasne po život. Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica te djeca putnici rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozljeđeni.

Ostavi komentar