Općina Strahoninec svim umirovljenicima isplatit će božićnice

Nadolazeće blagdane Općina Strahoninec obilježit će isplatom jednokratnih novčanih naknada, odnosno božićnica, svim umirovljenicima te osobama starijim od 75 godina s prebivalištem na području općine. 

– Osim materijalne pomoći ovom akcijom šaljemo poruku da su nam osobe treće životne dobi jednako važne, da imaju svoj potrebe, osjećaje, a prije svega životno iskustvo. Ovim povodom želim svim umirovljenicima čestit i miran Božić i božićne blagdane te puno sreće i zdravlja u novoj 2022. godini, poručio je načelnik Franjo Lehkec.

Visina božićnice za sve umirovljenike te osobe starije od 75 godina iznosi 200,00 kuna. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na božićnicu su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih, obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu. Općina Strahoninec poziva sve svoje umirovljenike da u Jedinstveni upravni odjel dostave Rješenje o mirovini ili Odrezak mirovine ili Člansku iskaznicu Udruge umirovljenika, broj računa u banci radi isplate te osobnu iskaznicu. Ukoliko netko od umirovljenika nije u mogućnosti sam donijeti dokumente isto mogu učiniti članovi obitelji, poslati na e-mail općine ili poslati poštom.

Ostavi komentar