Od sutra svoju kavu možete popiti na terasi kafića!

Čakovečki kafići pripremaju terase za rad
Slovenski ugostitelji još ne mogu otvarati terase kao naši, a ne mogu ni na kavu k nama.

Od sutra, 1. ožujka ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad na terasama. Tako će gosti svoje piće moći popiti za stolom na terasi. 

– Stožer je donio nekoliko odluka od kojih bi želio istaknuti onu o kojoj se najviše pričalo proteklih dana, a to je odluka o izmjenama epidemioloških mjera. Nastavili smo s blagim popuštanjem epidemioloških mjera, i to onih koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i na sportske aktivnosti. Odlukom je omogućeno svim ugostiteljskim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera – istaknuo je Božinović.

Kafići i restorani smiju raditi od 6 do 22 sata, a dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima objekata.

– Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa ili stakla, iste se treba maknuti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren i da zrak može nesmetano strujati. Također,  potrebno je osigurati adekvatni razmak među gostima koji nisu iz istog kućanstva, a stolovi i stolci moraju biti razmješteni. Treba biti minimalno metar i pol razmaka između svakog stolca, a što se tiče stolova treba biti minimalno tri metra razmaka. Na ulasku u terasu kao i ranije treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo. U zatvoreni prostor ide se samo radi korištenja toaleta, a tijekom boravka u ugostiteljskom objektu obavezno je nošenje zaštitne maske.

U ugostiteljskom objektu nije dopušteno puštanje glazbe.

– Ovom odlukom se također omogućava treniranje u svim zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dvorane u kojima se obavljaju treninzi moraju biti redovito provjetravane, a najveći dopušteni broja osoba koji istovremeno trenira je ograničen i ne smije biti veći od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane – rekao je Božinović, piše klikaj.hr.

Ostavi komentar