Od sutra svoju kavu možete popiti na terasi kafića!

Čakovečki kafići pripremaju terase za rad

Od sutra, 1. ožujka ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad na terasama. Tako će gosti svoje piće moći popiti za stolom na terasi. 

– Stožer je donio nekoliko odluka od kojih bi želio istaknuti onu o kojoj se najviše pričalo proteklih dana, a to je odluka o izmjenama epidemioloških mjera. Nastavili smo s blagim popuštanjem epidemioloških mjera, i to onih koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i na sportske aktivnosti. Odlukom je omogućeno svim ugostiteljskim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera – istaknuo je Božinović.

Kafići i restorani smiju raditi od 6 do 22 sata, a dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima objekata.

– Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa ili stakla, iste se treba maknuti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren i da zrak može nesmetano strujati. Također,  potrebno je osigurati adekvatni razmak među gostima koji nisu iz istog kućanstva, a stolovi i stolci moraju biti razmješteni. Treba biti minimalno metar i pol razmaka između svakog stolca, a što se tiče stolova treba biti minimalno tri metra razmaka. Na ulasku u terasu kao i ranije treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo. U zatvoreni prostor ide se samo radi korištenja toaleta, a tijekom boravka u ugostiteljskom objektu obavezno je nošenje zaštitne maske.

U ugostiteljskom objektu nije dopušteno puštanje glazbe.

– Ovom odlukom se također omogućava treniranje u svim zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dvorane u kojima se obavljaju treninzi moraju biti redovito provjetravane, a najveći dopušteni broja osoba koji istovremeno trenira je ograničen i ne smije biti veći od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane – rekao je Božinović, piše klikaj.hr.

Ostavi komentar