Novih 7,1 milijun kuna stiže u Selnicu!

selnica 3
Stižu bolji dani za selničke vatrogasce

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević svojim sumještanima obratio se podužim priopćenjem vezanim uz pridobivanje novih 7,1 milijun kuna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 – Nedavno sam objavio kako nas u Selnici očekuje veliko iznenađenje pa ću se vratiti malo natrag.

Kad sam preuzeo dužnost bio sam suočen s prijedlogom tužbe od strane DVD-a Selnica zbog niza godina ignoriranja društva i neisplate financijskih sredstava.

DVD je odustao od tužbe, a ja sam se pozabavio problemima DVD-a pa je danas priča sasvim drugačija. Čak se sjećam kako sam pozvan na sud gdje su me kaznili za neisplatu sredstava za 2012. godinu kada uopće nisam bio načelnik. To su čari načelništva – odgovoran si za sve od prije i poslije (nisam jedini načelnik koji je to proživio).

Krenuli smo dogovorno, saslušao sam njihove želje i odlučno krenuo u ostvarivanje istih. Prvo smo otkupili zemljište od Varaždinske biskupije, pri čemu se na potpori zahvaljujem vlč. Tomislavu Leskovaru.

Cijelo vrijeme u dogovorima su sudjelovali Franjo Kutnjak i Andrejas Kocijan. Kako se situacija u DVD-u poboljšala pristupili su i novi članovi, među ostalima i Davor Debelec. Danas je u DVD-u velik broj članova, od djece do žena.

DVD sudjeluje na mnogobrojnim natjecanjima te je zadnja organizacija natjecanja pokazala kako se možemo ponositi njima.

Već početkom 2015. godine, u razgovorima, u koje se uključio i gospodin Marijan Fajfar, dolazim do odluke o projektu novog vatrogasnog doma. Marijanu Fajfaru veliko hvala jer je pomogao oko pokretanja izrade i na kraju donacije glavnog projekta za novi vatrogasni dom.

Projekt se izradio, ishodila se građevinska dozvola, a konačno je i ova Vlada pokrenula i raspisala EU natječaj za Mjeru 7.4.1. Tada sam odlučio da Općina ide s prijavom dva projekta, jedan preko DVD-a, a drugi izravno od Općine. Nakon svega i uz veliku potporu i lobiranje ministra Darka Horvata pred nama je svečani trenutak, a to je današnje potpisivanje 1. ugovora o uvjetima financiranja izgradnje novog vatrogasnog doma u Selnici.

Nakon toga nam predstoji odgovoran i težak posao pripreme i provedbe postupka javne nabave, odabir ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja te priprema dokumentacije za administrativnu kontrolu kod Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nakon koje slijedi i Odluka o financiranju.

Moram ovdje navesti i novo navalno vozilo DVD-a Selnica. Prošle godine posjetili su me general Mladen Markač i gospodin Goran Žugec i predstavili paletu vozila poduzeća Flammifer iz Ozlja.

Znao sam da kod vatrogasaca postoji velika želja za novijim vozilom. Razmišljali su o kupnji rabljenog vozila, no kod usporedbi ponuda rabljenih vatrogasnih vozila s ponudama novih, svakako je prevagnuo odabir novoga vozila.

Iz Proračuna Općine Selnica, krajem prošle i početkom ove godine isplaćen je na račun DVD-a iznos viši od 300 tisuća kuna kako bi imali osigurana sredstva za uplatu 20 % učešća za vozilo. Slijedi još niz godina otplate mjesečnih rata, ali s obzirom na visinu rate neće biti problema.

Općina stoji iza DVD-a kojem samo želim da nastavi svojim dosadašnjim radom. Članovi DVD-a su uvijek dostupni i spremni pomoći, izlaze na veliki broj intervencija pa im je sve ovo samo jedna velika nagrada za njihov rad.

Sav posao oko provedbe natječaja za vozilo provela je djelatnica Općine Bosiljka Oletić koja je podrška svim našim udrugama, stoji na kraju podužeg priopćenja načelnika Vičevića.

Ostavi komentar