Novi detalji i okolnosti koje su dovele do smrtnog stradanja radnika Ivana Vabeca

Kako smo već ranije izvijestili, jučer nešto prije 5 sati u Čakovcu, proizvodnom poginu poduzeća u Zrinsko-frankopanskoj ulici, dogodila se nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji radnik. 

Ivan Vabec bio je marljiv, veseo i dobrog duha prema riječima njegovih prijatelja. U tvrtki je radio više od deset godina na održavanju i električarskim poslovima. Pred godinu dana je završio i majstorski ispit za elektromehaničara. Policija je poslala u izvješću detalje kako je došlo do stravične nesreće u kojoj je preminuo na licu mjesta. 

Tragičan događaj u jednoj čakovečkoj firmi: Smrtno stradao mladi radnik

NK Vučetinec oprašta se od tragično preminulog nekadašnjeg kapetana Ivana Vabeca

– Očevidom u suradnji sa zamjenicom nadležne državne odvjetnice i inspektorom rada utvrđeno je kako je do nesreće došlo u trenutku kada su 34-godišnjak i još jedan radnik iz spomenutog poduzeća, radili na demontaži transportnog sklopa industrijske dizalice. Podignuti na mobilnoj hidrauličnoj platformi, pomoću dvije ručne lančane dizalice započeli su s podizanjem opisanog transportnog sklopa iz ležišta.

Tom prilikom došlo je do popuštanja osigurača nosive kuke jedne ručne dizalice, a zatim i do iskakanja kuke iz svog ležišta zbog čega je transportni sklop pao na 34-godišnjeg radnika. Nažalost, od zadobivenim ozljeda 34-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Zamjenica nadležne državne odvjetnice naložila je obavljanje obdukcije. O nesreći na radu dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je međimurska policija. 

 

Ostavi komentar