Nova ograničenja prilikom prelaska slovenske granice: Evo tko sve može prelaziti granicu

Kako pišu slovenski mediji, delo.si, pri povratku u Sloveniju potreban je negativni PCR test kako bi se izbjegla karantena. Sukladno Uredbi o ograničenju prelaska državne granice, koja će biti na snazi ​​do zaključno 12. travnja, zabranjena su putovanja u zemlje ili administrativne jedinice s crvenog popisa, osim za pacijente i cijepljene osobe, te posebne iznimke poput tranzitnih putnika, prijevoz robe i putovanja iz hitnih razloga.

Uvjeti za ulazak u zemlju bez upućivanja na karantenu također se pooštravaju, a to je moguće samo ako negativni molekularni (PCR) test za novi koronavirus, ne stariji od 48 sati i koji se provodi u državi članici EU ili schengenskom području, se podnosi.

Ulazak u zemlju u karanteni moguć je i uz predočenje potvrde o cijepljenju, dokaza pozitivnog PCR testa starijeg od 21 dan, ali ne starijeg od šest mjeseci, ili potvrde liječnika da je osoba oboljela od covid-19 i od početka simptomi se nisu povukli dulje od šest mjeseci.

Više nije moguće prerano prekinuti karantenu novim testom na koronavirus. Prelazak granice izvan kontrolnih točaka više nije dopušten, osim za dvojne vlasnike tijekom obavljanja šumarskih, poljoprivrednih ili poljoprivrednih poslova. Iznimke od graničnih prijelaza i dalje se primjenjuju na dnevne radnike migrante, suvlasnike, učenike i njihove roditelje, koji također mogu pružiti dokaz o brzom testu na novi koronavirus koji nije stariji od sedam dana. Na iznimku se ne može pozivati ​​ako je škola zatvorena ili se ne osigura školovanje. Prije zatvaranja zemlje, kada će se nastava izvoditi na daljinu, škole bi danas trebale dobiti okružnicu s uputama za rad u prvoj trećini travnja.

 

Ostavi komentar