Nogometni trener Nikola Goričanec: Vrijeme je za nove trenerske izazove

Nikola Goričanec, nogometni trener, nositelj PRO licence, treću sezonu u 4. NL Čakovec-Varaždin vodio je Dinamo iz Domašinca. Nažalost prvenstvo je prekinuto i neće biti dovršeno, ali dosadašnji trener hrvatskog četvrtoligaša odlučio je krenuti dalje i promijeniti sredinu. Zanimanja klubova ne nedostaje, međutim, ali konačna odluka tek predstoji. 

– Nakon dvije uspješne sezone, treća je krenula malo lošije u Dinamu. Što se dogodilo?

– Dogodilo se određeno zasićenje i s moje i sa strane dečki, malo smo se osipali, izgubili dva kvalitetna igrača i oslonili se na domaće dečke. Uzeli smo igrače iz nogometne škole, što nije loš put, treba istrpjeti mlade. U zimi smo doveli golmana Valentića i u vezi Filipovića i već prvo kolo protiv Nedelišća upisali pobjedu. Da se prvenstvo nastavilo oporavili bi se i došli bliže klubova iz gornjeg dijela tablice.

– Kako vidiš kvalitetu lige ove sezone i reci ima li tu igrača za više rangove?

– Dok su bili Rudar i Polet kvaliteta je bila bolja, ali opet liga ima svoju draž ali ima dobrih igrača koji imaju i prvoligaško i drugoligaško iskustvo. Mislim da mladići koji dolaze mogu stasati i napredovati. to je dobar poligon za mlade samo ih treba istrpjeti, dobar podražaj je ova liga za napredak mladih igrača. (md) 

Ostatak intervjua pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 29. svibnja!

 

Ostavi komentar