Nogometni junak dana iz D. Mihaljevca: Stjepan Igrec odradio jutarnju smjenu, a navečer srušio Rudeš

Stjepan Igrec, veliko je otkriće početka sezone 2. HNL u dresu Međimurja

Dok čitate ovaj tekst, junak prve pobjede Međimurja u novoj sezoni 2. HNL, koje je u srijedu navečer pod svjetlima reflektora deklasiralo Rudeš 4:0, opet se nalazi na radnom mjestu i marljivo odrađuje svoju smjenu.

Nogomet zna zaista ispričati lijepe priče, a 21–godišnji Stjepan Igrec iz Donjeg Mihaljevca zaista je zaslužio u srijedu ne samo ocjenu devet, već vjerojatno i čistu desetku nakon tri poteza: dva gola i asistencije koja su mala nogometna remek-djela i ne viđaju se svaki dan.

Najprije je zabio dvaput nakon akcija koje su zaista bile španerske i onda nesebična asistencija za Marciuša i četvrti gol Međimurja jer ga je mogao i sam zabiti, ali je dodao jer je suigrač bio u još boljoj matnoj poziciji. S ovim potezom zaslužio je čistu desetku.

Štete što ovu malu nogometnu čaroliju zbog zabrane za gledatelje uslijed cijele ove nemile zdravstvene krize, nije vidjelo više od 50-ak ljudi koliko je smjelo biti na utakmici u srijedu u Čakovcu.

Stjepan je mladi igrač kojem nogomet još uvijek nije profesija, ali nadamo se kako kaže trener Vincetić da će to uskoro postati.

“Rano jutro pola šest, svakog dana putuje“, pjevaju Novi fosili, a upravo tim stihom mogli bi opisati život našeg junaka večeri.

Naime, Stjepan je jučer prije utakmice s Rudešom odradio jutarnju smjenu u jednoj poznatoj međimurskoj tvrtki, a navečer se poigravao s igračima Rudeša, te im “utrpao” dva komada, a upisao je i jednu asistenciju.

Njegova dosadašnja statistika u dresu Međimurja zaista je sjajna, a u tri odigrane utakmice postigao je četiri pogotka, a ima i dvije asistencije. Igrecove igre hvale svi, od kolege novinara, suigrača pa i trenera Vincetića koji ga je istaknuo odmah nakon susreta s Rudešom.

– Imao sam veliku sreću što ga je pomoćnik Nikola Goričanec doveo u klub, budući da ga je i sam trenirao. Dečko nakon što je danas radio od 6 do 14 sati odigra takvu utakmicu, zaista zavrjeđuje svaku pohvalu. On je naš domaći dečko, Međimurec za kojeg se nadam da ćemo se još neko vrijeme zajedno veseliti, ali bojim se da će nas on uskoro napustiti i preskočiti ovaj rang, istaknuo je trener crveno – crnih Goran Vincetić.

Njegov nogometni put počeo je u rodnom Donjem Mihaljevcu za kojeg je igrao sve do 18 godine kada prelazi u Dinamo iz Domašinca. U dvije četvrtoligaške sezone za Dinamo (D) postigao je 19 pogodaka, a najbolje se snalazi u ulozi centralnog i krilnog napadača, a krase ga brzina, agresivnost i preciznost.

Stjepana je zaista lijepo gledati u dresu Međimurja, vjerujemo da je to samo početak jedne prave nogometne priče koja će potaknuti i druge mlade sportaše i nogometaše da treniraju, bore se i vjeruju u svoje snove.

(nl, dz, foto: mg)

Ostavi komentar