Nevjerojatno razbojništvo: Uhvaćeni u krađi drva, napali vlasnika i razbili mu auto

Ilustracija
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (2000., 1981. i 1983.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojničke krađe iz čl. 231. st. 1. Kaznenog zakona, krađe i poticanja na oštećenje tuđe stvari. 

Okrivljenike se tereti da su 27. siječnja 2020. u Malom Bukovcu, zajedno s jednim maloljetnikom, u kombi vozilo utovarili više komada drvenih greda i dasaka, a jedan dio drvne građe ispilili i pripremili za utovar i odvoženje, no u tome su ih zatekli vlasnik i 28-godišnjak koji su od njih zatražili da istovare i vrate drvnu građu. 

Okrivljenog 20-godišnjaka i 39-godišnjakinju tereti se da su, u cilju da zadrže i odvezu drvnu građu, zajedno s maloljetnikom fizički napali 28-godišnjaka i zadali mu više udaraca drvenom letvom i šakama te ga ozlijedili. Okrivljenu 39-godišnjakinju tereti se da je potom dala maloljetniku drvenu letvu i rekla mu neka njome razbije oštećenikov automobil, što je on i učinio te više puta udario letvom po automobilu i oštetio ga, stoji u priopćenju DORH-a. 

 

Ostavi komentar