Nevera osvojila Varaždince: A u konkurenciji su bili i Rolls Royce, Porschei, Jaguari, Supra…

Aleksandar Kovačić ispred svog modela, Rimčeve Nevere
Aleksandar Kovačić ispred svog modela, Rimčeve Nevere

Glavnim varaždinskim trgom danas je prodefiliralo tridesetak skupocjenih automobila koje baš i nemamo priliku viđati na domaćim cestama.

Ovaj spektakl dio je trodnevnog susreta vlasnika automobila iz cijele Europe koji su se okupili ovog vikenda u Varaždinu. Posjetitelji i šetači na varaždinskom trgu mogli su uživati u pogledu na Nissan GTR, Porsche Carreru, Toyota Supru, BMW M4, Audi R8, više modela Jaguara, Range Rovera, Bentleya, Maserattija…

“Vrijednost ovih automobila se kreće od 150.000 do čak 600.000 eura”, pojašnjava nam Krešimir Mostarčić, organizator ovog događaja. “Izložba na Kapucinskom trgu početak je današnjeg cjelodnevnog oktanskog spektakla u kojem će, između ostalog, na pisti varaždinskog aerodroma snage i brzinu odmjeriti i Rimac Nevera te akrobatski avion”, dodaje Mostarčić.

U respektabilnoj konkurenciji skupocjenih automobila najveću pažnju je plijenio hrvatski električni hiperautomobil Rimac Nevera. 

Ni Marko, 24-godišnji Varaždinac, nije mogao sakriti svoje oduševljenje Neverom: “Ovo je put da vidim ovaj automobil uživo. Stvarno je savršen”, kratko je rekao.

Događanja na aerodromu su otvorena za gledatelje, a traju sve do 19 sati. Nevera i avion sučelit će se oko 17 sati.

Bio je tamo i mali Aleksandar Kovačić, 12-godišnji umjetnički talent iz Mačkovca. Postao je nacionalno poznat kad je nacrtao Neveru toliko dobro da mu se i sam Mate Rimac javio, dao mu podršu i poslao dio automobila Nevere.

 

Ostavi komentar