Neuspjeli pokušaj broj 2: Pribislavec i dalje bez predsjednika Općinskog vijeća

Jučer je po drugi puta održana 10. sjednica OV Pribislavec gdje se trebao izabrati novi predsjednik Općinskog vijeća, nakon što je ostavku 31. siječnja dao predsjednik Matija Ladić i njegov zamjenik Saša Rakić (Demokrati).

Demokrati Matija Ladić i Saša Rakić
Demokrati Matija Ladić i Saša Rakić

Podsjetimo, u veljači je održana 9. sjednica iz drugog pokušaja, s obzirom na to da ona zakazana za 31. siječnja nije održala zbog nedostatka kvoruma. Sve to se dogodilo nakon 11. i 12. točke dnevnog reda, u sklopu kojih se raspravljalo o naknadama vijećnika i članova stalnih radnih tijela i predsjednika Općinskog vijeća, odnosno isplate uskrsnica umirovljenicima s područja općine. Nakon toga ostavke su dali Ladić i njegov zamjenik Saša Rakić. 

10. sjednicu OV Pribislavec po prvi puta je sazvala općinska načelnica Višnja Ivačić gdje se trebao izabrati novi predsjednik vijeća. Kandidat je bila Slavica Toplek (Laburisti) koja nije imala većinu glasova vijećnika. Jučerašnju sjednicu sazvao je potpredsjednik OV Pribislavec Zoran Tomašić, a na dnevnom redu našle su se odluke o izboru predsjednika Općinskog vijeća Pribislavec i potpredsjednika.

Kandidati su bili Slavica Toplek (Laburisti) i Dragutin Prprović (HSLS-a) koji niti jedan nije imao natpolovičnu većinu glasova vijećnika. Tako je Pribislavec i dalje bez predsjednika, te se čeka novi saziv sjednice i treća sreća.

Dragutin Prprović, Slavica Toplek
Dragutin Prprović, Slavica Toplek

Više o temi pročitajte u idućem tiskanom broju Međimurskih novina!

foto: dv

 

Ostavi komentar