Nakon duže stanke, uživo se sastali vijećnici Podturna

Nakon duže korona stanke, vijećnici Podturna sastali su se uživo u prostorijama novoobnovljenog Doma kulture. Već na početku aktualnog sata, načelnik Perica Hajdarović susreo se s kritikama vijećnika Vladimira Sabola (HSS) i Vjenceslava Hranilovića (HSLS). 

Oba vijećnika smatraju kako se zadnja sjednica u prosincu trebala održati uživo, ne online. To se pitanje par puta provuklo kroz aktualni sat, a načelnik Hajdarović je odgovorio kako je sjednica bila online zbog epidemiološke situacije, te da su sva pitanja koja su se ticala sjednice mogla biti postavljena isto kao i kad se sjednice održavaju uživo. Hranilović nije bio zadovoljan odgovoren, te je rekao kako smatra da se mogao naći prostor, dovoljno velik da se poštuje epidemiološka situacija. 

Vladimir Sabol (HSS)
Vladimir Sabol (HSS)

Sabol je nadalje pitao načelnika u kojoj je fazi izgradnja kanalizacije u cijeloj općini, s obzirom da se prilikom dolaska premijera Plenkovića spominjala 2022. godina. 

– Što se tiče aglomeracije, od Međimurskih voda dobio sam informaciju da je u tijeku dobivanje uporabne dozvole, te se ide prema apliciranju. Sve će ići nakon što Međimurske vode završe projekte i dobe dozvolu, odgovorio je načelnik.

Vjenceslav Hranilović (HSLS)
Vjenceslav Hranilović (HSLS)

Na prvoj točki dnevnog reda našlo se Donošenje izvještaja o izvršenju proračuna Općine Podturen za 2020. godinu, gdje je načelnik rekao kako su glavne kapitalne investicije izvršene protekle godine bile led rasvjeta u općini, te završetak izgradnje sportskih objekata. Na to je vijećnik Sabol rekao kako ne razumije zašto su sportski objekti bili prioritet, pogotovo u korona situaciji, te da se općinski novac mogao puno bolje iskoristiti.

Ostavi komentar