Najčitači Srednje škole Prelog izborili plasman na državno natjecanje

U petak, 5. ožujka s početkom u 12 sati održana je Regionalna razina kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja. Online kvizu pristupilo je 15 učenika 1., 2. i 3. razreda, smjera opće gimnazije, Srednje škole Prelog. Svi su se učenici hrabro borili, do zadnjeg trena iščitavali brojnu dodatnu literaturu uz pomoć i sugestije mentorice knjižničarke Nataše Sakač.

Plasman na državnu razinu izborili su ipak samo najbolji od najboljih, a oni su: Sara Žvorc (1. G), Lara Bihar (1. G), Helena Srnec (3. G), Korina Čavlek (3. G) i Danijela Hegeduš (2. G).

Što se tiče kategorije izrade multimedijskog uratka, također je izboren plasman na državnu razinu, a virtualni su majstori učenici 3. G razreda: Helena Srnec i Lara Leko te Miran Kukovec i Karlo Hergotić. Dakle, radi se o dva multimedijska uratka osmišljena i izrađena u paru. Na svoje učenike ponosna je i njihova mentorica prof. Ivančok Varga.

– Čestitamo našim najčitačicama i njihovoj mentorici i želimo im puno uspjeha i uživanje u čitanju sljedeće knjige s popisa, a virtualnim majstorima također čestitamo na entuzijazmu i originalnosti te im želimo puno uspjeha i dalje. Zahvaljujemo Knjižnici i čitaonici Grada Preloga koja je velikodušno za potrebe kviza nabavila potrebne primjerke knjige Kako pronaći ljubav u knjižari, autorice V. Henry, poručuju iz škole.

Ostavi komentar