Mursko Središće gospodarski raste zbog čega broj zaposlenih veći za 8 posto

susret poduzetnika ms
Poduzetnici su na početku susreta obišli poslovne prostore firme Sobočan interijri, kroz koje ih je proveo vlasnik Franjio Sobočan,

U Inovacijsko Tehnološkom Centru tvrtke Sobočan interijeri održan je ovogodišnji susret poduzetnika, obrtnika i OPG-eva s područja grada Mursko Središće. Na susretu se okupilo 70-tak predstavnika gospodarskih subjekata s područja grada.

Susret je započeo obilaskom i predstavljanjem tvrtke Sobočan interijeri. U kratkom obilasku proizvodnih pogona direktor Franjo Sobočan predstavio je način poslovanja njihovog poduzeća.

Sobočan interijeri ove godine obilježavaju 20 godina osnivanja. U 20 godina djelovanja stvorili su 12.000 četvornih metara poslovnog prostora u koje su investirali oko 60 milijuna kuna te još 35 milijuna kuna u tehnologiju. Zapošljavaju 185 djelatnika. Narednih godina fokusiraju se na digitalizaciju proizvodnih procesa i još bolju organizaciju radi veće konkurentnosti na svjetskom tržištu, istaknuo je Franjo Sobočan vlasnik Sobočan interijera.

Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća kazao je da će se i narednih godina susreti poduzetnika odvijati svake godine kod nekoga od njih. Iznio je i pozitivne pokazatelje za Mursko Središće koji su sve bolji i odražavaju se i na veću zaposlenost na području grada. Na kraju prošle godine na području Murskog Središća bilo je 138 nezaposlenih što je smanjenje u odnosu prethodnu godinu za 11,5 posto. Još važnije je da je broj  zaposlenih povećan za 8 posto. Na području grada je zaposlena 1721 osoba, što je 118 zaposlenih više u odnosu na prethodnu godinu. Stopa nezaposlenosti na području grada iznosi 6,5 posto.

 

 

 

 

Ostavi komentar