MNS ne prekida nogometne lige seniora, dopušteno maksimalno 300 gledatelja

Iako lokalni međimurski stožer civilne zaštite od danas preporuča da se na dva tjedna prekine natjecanje u grupnim sportovima, Međimurski nogometni savez odlučio je na dva tjedna prekinuti samo natjecanja mlađih dobnih kategorija.

Natjecanja seniora u ligama pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza moći će se i dalje održavati, ali uz uvođenje novih mjera. Predsjednik saveza Mato Kljajić objasnio je kako zbog trenutne situacije oko pandemije virusa COVID-19  ovom odlukom pokazuje briga za djecu.

“Stalo nam je da zaštitimo najmlađe kojima je teže objasniti poštivanje mjera i ozbiljnost situacije. Sljedeće kolo seniora će se igrati redovito, a nakon njega ćemo razmotriti kako dalje” izjavio je Kljajić.

Za seniorska natjecanja donesene su pooštrene mjere koje uključuju ograničenje publike na 300 gledatelja, označavanja prostora od 1,5 metra na tribinama ili oko igrališta, imenovanje covid redara, vođenje evidencije svih sudionika utakmice kao i gledatelja, ali i obaveznog napuštanja prostora igrališta odnosno prostorija klubova nakon završetka susreta. “Iako smo imali prodor zaraze u klubove nije zabilježena transmisija unutar klubova, a ovim mjerama želimo podići sigurnost na viši nivo” naglasio je Kljajić dodavši kako će se sve buduće odluke donositi kroz prizmu cjelokupne epidemiološke situacije u Međimurju.( nl)

Ostavi komentar