MILJENKO ZOBIĆ: Poljoprivreda se isplati samo se njome treba znati baviti!

Miljenko Zobić
Miljenko Zobić ratar koji obrađuje 130 hektara zemljišta.

U krizi svatko najprije zbrinjava sebe, kako pojedinci tako i države. Pandemija je kao globalna pojava poremetila funkcioniranje velikih distributivnih lanaca opskrbe. Na vidjelo je izašlo da je domaća proizvodnja hrane važnija nego ikad i da je prevelika ovisnost o uvozu velika slabost.

Ako u krizi nismo shvatili da na poljoprivredu trebamo prestati gledati kao na djelatnost koje se ne isplati, onda nismo ništa naučili. Isplati se, samo se njome treba znati baviti. Mi smo pronašli poljoprivrednika koji je to dokazao na djelu. Miljenka Zobića iz Murskog Središća koji obrađuje 130 hektara zemljišta. On tvrdi se isplati baviti poljoprivredom i poljoprivrednik može kvalitetno živjeti baveći se njome.

Zadnjih desetljeća domaća poljoprivreda je jednako kao i industrija ušla u žrvanj tranzicije. Tradicionalna poljoprivreda u Međimurju se prije svega morala uhvatiti u koštac s modernizacijom i taj proces je počeo negdje početkom 90-tih. Tada je postalo jasno da mala usitnjena gospodarstva sa zastarjelom tehnologijom na plećima ostarjelih vlasnika nisu više isplativa.

Više o toj temi pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su na kioscima i prodavaonicama od petka, 10. travnja!

Ostavi komentar