Međimurka Antonia Ružić najbolja europska tenisačica do 16 godina u 2018. godini

Antonia Ružić
Antonia Ružić s osvojenim naslovom Mastersa i zlatnom medaljom europske teniske prvakinje do 16 godina

Tennis Europe objavila je završnu rang listu u 2018. godini za juniorke do 16 godina prema kojoj je i službeno potvrđeno da je naša tenisačica Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec iz Čakovca, koja je na kraju sezone osvojila i Masters u toj kategoriji, vodeća igračica i europski broj 1 za ovu godinu. I drugo mjesto pripada našoj tenisačici Tari Wurth koja je nakon ranije dominacije ove godine morala priznati primat našoj tenisačici.

Protekle sezone Antonia je osvojila četiri turnira. U Milovicama, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti. Najveći uspjeh i kruna sezone bilo je osvajanje Mastersa u Italiji.
S obzirom na postignute rezultate, ne čudi da je naša Antonia od Zaklade “Marin Čilić” ovih dana primila stipendiju za nadarene sportaše.

– Za mene je sezona bila zaista dobra. Bila sam na mnogim velikim turnirima i igrala zanimljive mečeve. Vrhunac sezone bilo je osvajanje Mastersa. Velika mi je čast primiti nagradu za najbolju igračicu godine u svojoj konkurenciji, kazala je skromno kao i uvijek Ružić u izjavi za medije. Nadamo se da je to tek uvod u nešto puno veće, a to je put prema profesionalnom tenisu.

Ostavi komentar