Marija Štih iz Črečana rado kuha zelje s paradajzom po receptu za dugovječnost

Naše su bake i mame oduvijek znale da je zelje namirnica koja obiluje nutritivnim dragocjenostima. Bogato je vitaminom C, dobar je saveznik za zdravu probavu, pomaže u detoksikaciji organizma, a samim time i u mršavljenju, pomaže kod depresije, nesanice i još nekih problematačnih situacija.

Čisti dišne putove, pomaže kod astme, bronhitisa, ima i antikancerogena svojstva. Izvrsno je protuupalno sredstvo pa pomaže kod artritisa i reume. Rajčica je također puna vitamina C, jača imunitet, snižava krvni tlak, smanjuje rizik od srčanih bolesti i pomaže u očuvanju vida.

Marija Štih iz Črečana dobro zna za ove osobine kupusa i rajčice te nas je s radošću ugostila kako bi nam pokazala tajnu pripreme još jednog domaćeg super zdravog specijaliteta. (A. Sklepić)

Svaka kuharica ima svoju recepturu, a kako ga prirpema Marija Štih pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 14. kolovoza.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE