Marija Peršak iz Domašinca pripremila je poznate međimurske trgance

Često jelo u međimurskim domaćinstvima upravo su trganci koje je za nas pripremila Marija Peršak iz Domašinca.

Trganci su tjestenina čija će vam priprema oduzeti minimalno vremena, a odlično se slažu s dodacima poput slanina, kiselog vrhnja, truskova ili u slatkom obliku s orasima. Ova tjestenina često je jelo u međimurskim domaćinstvima, a recept je s nama podijelila umirovljenica Marija Peršak iz Domašinca. 

Marija Peršak u mirovini je već dulje od 10 godina, a prije toga radila je u Austriji. Trenutno je aktivna u Udruzi umirovljenika Domašinec.

– Kuhati sam naučila sa 16 godina nakon što sam se udala, čak je moj suprug u to vrijeme znao kuhati više od mene. Baka je bila kuharica u Beogradu, ali budući da smo mama, sestre i ja radile na polju, ručak nas je uvijek čekao gotov na stolu, pa nisam imala prilike puno gledati baku kako kuha. Znala je jako fino kuhati, a okusi njezinih jela i dandanas su mi u sjećanju. Ipak, od bake sam uspjela naučiti upravo ovo jelo koje sam spremila za vas, trgance, priča naša sugovornica.

Recept za jednostavne trgance donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 30. srpnja.

Ostavi komentar