MALOLJETNICI “operirali” po Međimurju: Krali, tukli, vrijeđali, blagajnici u Turčišću prijetili pištoljem

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 28. veljače provelo prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (2004. i 2004.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 2. u vezi čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona i dva kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je prvi 16-godišnjak 24. siječnja 2020. na ulici u Palovcu, upravljajući biciklom dovezao se do 17–godišnje oštećenice koja je hodala nogostupom i iz ruke joj istrgnuo mobitel vrijedan oko 1.500 kuna te ju pritom tjelesno ozlijedio. Osnovano se sumnja i da je 20. veljače 2020. na ulici u Pribislavcu, zajedno s jednom punoljetnom osobom, biciklom prepriječio put i zaustavio 40-godišnjeg pješaka te mu zaprijetio i zatražio novac, pa je oštećenik u strahu izvadio iz džepa novčanik s osobnim dokumentima i novcem koji su mu ovi istrgnuli iz ruku i pobjegli.

Osnovano se sumnja da su obojica osumnjičenih maloljetnika 26. veljače 2020. došli u trgovinu u Turčišću te je prvi 16-godišnjak prišao s leđa prodavačici i oborio ju na tlo uperivši joj u glavu startni pištolj te ju odgurao u prodajni prostor tražeći da mu preda novac, što je ona odbila. Drugi je 16-godišnjak uzeo iz džepa njezine radne pregače ključ od blagajne i otključao ju te iz nje uzeo novac, a prvi je 16-godišnjak odvukao prodavačicu do blagajne te pokušao otvoriti vrata spremnika u kojem su cigarete, no u tome nije uspio.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i obojici maloljetnika odredila istražni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, stoji u priopćenju DORH-a. 

 

Ostavi komentar