Mališani DV Cvrčak istražili Knjižnicu Nikola Zrinski u Čakovcu

Foto: DV Cvrčak

Povodom Dana obitelji i projekta Pričaj mi priču koji provode u skupini, mališani Montessori skupine Perlice Dječjeg vrtića Cvrčak, PO Maslačak i njihove odgojiteljice Alenka Novak Sabol i Marijana Borko, posjetili su Knjižnicu Nikola Zrinski u Čakovcu. 

Na samom početku prisjetili su se pravila ponašanja u knjižnici, te prošetali i upoznali prostor knjižnice. Saznali su kako i po kome je knjižnica dobila naziv, što se sve nalazi u knjižnici, te zašto su knjige važne i zašto ih trebamo čuvati. Predstavljena im je i slikovnica pod nazivom “Knjiga o obitelji” Todda Parra.

Postoji mnogo načina da obitelj kao zajednica odgaja sretne i odvažne ljude. Obitelj može u vrlo različitim oblicima postojati i djelovati, a ono što je najvažnije jest ljubav, razumijevanje, podrška, naravno uz hrabro postavljanje granica za dobrobit čovjeka i društva. Svako je dijete važna jedinka i kao takvo mora se osjećati prihvaćeno i voljeno. Tako smo se i mi osjećali u ovom našem susretu. Bili smo velika obitelj i u srcu našim roditeljima nosimo pregršt lijepih misli punih zahvalnosti što jesmo i postojimo. Zahvaljujemo Knjižnici Nikola Zrinski posebno Blaženki Bašek na lijepom, edukativnom druženju, poručuju iz vrtića.

Ostavi komentar