Mali Mihaljevec: Otvorenje 15. izložbe karikatura

15. izložba karikature

Otvorenje 15. izložbe karikatura u sklopu humanitarnog adventa u Malom Mihaljevcu. Organizator izložbe je udruga žena Mali Mihaljevec uz pomoć karikaturiste Damira Novak te pokroviteljstvom Općine Sveti Juraj na Bregu i potporom udruga u mjestu.

Izložbu je otvorila predsjednica udruge žena Mali Mihaljevec Kornelija Mesarić koja je predstavila autora i njegovo djelovanje od samog početka pa do danas. Prisutnima se obratio i karikaturist Damir Novak i dodao da mu se ponekad učini da je nivo apsurda i gluposti u našoj realnosti jedino moguće prikazati karikaturom, a to jako dobro radi naš današnji gost Predrag Raičević. Član je izvršnog odbora HDK i godinama važna karika Hrvatske karikature.

U svom se dosadašnjem radu bavio dizajnom, skoro pa cjelokupnog grafičkog asortimana (osim novčanica, vrijednosnih papira i Covid putovnica) Život pod Covidom-19 ostaviti će sigurno tragove na sve nas, zato se držimo one stare izreke „Smjeh je najbolji i svima dostupan lijek“, a Grunf iz Alan Forda izjavljuje da je ovo najbolje vrijeme za studiranje medicine, jer momentalno postoji samo jedna bolest i nekoliko sojeva,Iz svojeg iskustva znam da karikaturisti obično malo pričaju, ali se i nadam da to nije slučaj sa Predragom, te dao riječ autoru.

Svoje radove predstavio je karikaturist Predrag Raičević dipl.ing.graf.tehnologije, živi i radi u Zagrebu, koji se obraćanjem prisutnima zahvalio na organizaciji i pozivu, stoji u priopćenju s događaja.

Prva Predragova karikatura objavljena u Novom listu sada već davne 1996. To je bio kao neki početak iako je crtao još od ranog djetinjstva, a nešto ozbiljnije, od srednje škole. Tada je želio crtati stripove, no nakon nekoliko godina i odustao, a razlog tome je njegov odgovor: ( puno se, brate, mora crtat, a rezultati sporo dolaze…) i dodao da se takav rad tada slabo kod nas isplatio (a nešto sumnjam da je danas situacija išta bolja) pa je i to bio jedan od razloga što je prešao na kratku formu geg karikature – em se zezam em lako nacrtam…

Ostavi komentar