– Počela sam kuhati uz mamu kao mala, a najviše se motati oko nje kod pripreme kolača i pomagati joj, rekla nam je 27- godišnja Čakovčanka Maja Bogdan, naša ovotjedna gošća u rubrici Narodna kuharica.
Po zanimanju je stručni specijalist ekonomije, a u slobodno vrijeme voli isprobavati nove recepte. Za sebe kaže da je zaljubljenica u zdrav način života te se povodi uzrečicom: – I zdravo je fino!
U veljači ove godine pokrenula je vlastiti blog kako bi ljudima predstavila zdravije namirnice i pokazala im da i one mogu biti ukusne ako se dobro pripreme. Od tud se rodila ideja i za nazivom bloga Zeleni tanjur.
Za našu Narodnu kuharicu pripremila je svoje omiljene kolačiće Bučine cvjetiće s bučinim uljem i bučinim košticama koji se spajaju s marmeladom po želji.
Recept donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 30. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.