LJUBOMIR KOLAREK: Kretanje treba organizirati prema zonama Policijske uprave međimurske!

Ljubomir Kolarek
Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek poslao je dopis Međimurskoj županiji u kojem iznosi stav prema prijedlogu da se ukinu propusnice na području Međimurja koji prenosimo u cijelosti u nastavku:

-Sukladno Vašem dopisu, ponavljamo naš stav, vezan uz možebitnu organizaciju zajedničke kontrole kretanja stanovništva na području cijele Međimurske županije, a u svezi s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema našem mišljenju, u ovom trenutku, a uoči predstojećih blagdana, donošenje ovakve odluke, donijelo bi povećanu migraciju stanovništva unutar Međimurske županije. Veliki broj ljudi koji će stići iz inozemstva, također, u ovom trenutku predstavljaju potencijalnu opasnost, a nepostojanjem bilo kakvog ograničenja kretanja, opasnost bi sigurno povećali. Iako je epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji trenutno povoljna, primjeri iz bliže i dalje okolice (Austrija, Slovenija) ne daju nam za pravo opustiti se. Ne zbog toga što želimo igrati se lokalnih moćnika, već isključivo i samo zbog zaštite naših ljudi.

Mi ponavljamo naš prijedlog, tj. predlažemo da se organizacija kretanja bez propusnica, organizira prema zonama koje pokriva Policijska uprava međimurska: Policijska postaja Prelog, Policijska postaja Čakovec te Policijska postaja Mursko Središće. U razdoblju pred nama, mislimo da bi ovakav način kontrole ipak bio primjereniji. U razgovoru sa gradovima Čakovec i Mursko Središće, primili smo i njihovo mišljenje te se i oni slažu sa ovakvim prijedlogom.

Ostavi komentar