Leon Meglić: Tri puta oblačio dres mlade reprezentacije

Rođeni Strahoninčar nogometom se počeo baviti sa šest godina u tadašnjem NK Čakovec, koji je kasnije pripajanjem škola s NK Međimurje preimenovan u NŠ Međimurje – Čakovec.

Leonova sjajna igra u obrambenom dijelu bila je prepoznatljiva što su primjetili u NK Zagreb u koji je otišao nakon završetka osnovne škole. U Zagrebu se zadržao dvije godine, te na poziv NK Osijek odlazi u grad na Dravi koji je za njega platio i odštetu vrijednu nekoliko tisuća eura. U Osijeku se zadržao godinu dana, a tamo je većinom igrao prvoligaški nogomet u juniorskoj kategoriji.

Također, Leon je dobrim nastupima u Osijeku, osigurao poziv u reprezentaciju Hrvatske do 18 godina starosti. Za “male” Vatrene odigrao je tri utakmice i to u prijateljskim susretima sa Španjolskom (40 min), Češkom (80 min) i Ukrajinom (58 min).

Početkom ove sezone vratio se u Međimurje gdje redovito trenira sa seniorima, a igrao je u gotovo svim prijateljskim utakmicama. Kako bi sakupio što više seniorskih minuta, Leon je prvenstvene utakmice igrao za četvrtoligaša iz Novog Sela Rok.

 

Ostavi komentar